0748.155.570
Orange
0724.543.869
Vodafone
Program
Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00
Produs din legume ecologice din cadrul Fermei Ecologice Biodumbrava. Nu contine coloranti, conservanti, aditivi, indulcitori, iod, gluten, OMG (organisme modificate genetic), sare
Este 100% din ardei
Adeiul deshidratat este o sursa alternativa de alimentatie care poate fi folosit in orice perioada a anului dar in mod deosebit in sezonul rece. Se foloseste la prepararea diferitelor tipuri de mancaruri, cum ar fi: supe, ciorbe, tocanite etc. Este recomandat tuturor persoanelor, dar in mod special a celor care au copii mici si incep diversificarea si persoanelor cu probleme mari de sanatate. Procesul de deshidratare este destul de lung unde ardeiul este cules, spalat, scos cotorul, taiat in felii egale, dupa care este introdus in deshidrator unde va sta in jur de 8-10 ore.
Prin deshidratare - uscare calitatile organoleptice, vitaminele, mineralele si toate calitatile nutritionale ale legumelor se pastreaza fiind cea mai sanatoasa metoda de conservare pe termen lung. Prin deshidratare - uscare legumele si fructele isi micsoreaza greutatea de peste opt ori si volumul de peste doua ori. Uscarea - deshidratarea alimentelor vine inca din cele mai vechi timpuri, mai mult ca o necesitate decat ca un obicei gustos. Se foloseste aceasta metoda de conservare deoarece se pastreaza valorile nutritive, gustul si aroma originala. In acelasi timp depozitarea alimentelor in stare uscata reprezinta cel mai economic mod datorita reducerii greutatii si a volumului. Unul din alimentele care care se preteaza foarte bine la deshidratare este ardeiul care este bogat în antioxidanți, iar aceștia neutralizează efectele radicalilor liberi asupra organismului, care dăunează celulelor. Astfel, cu ardeiul poți previni sau reduce simptomele anumitor boli.
Ardeii în general sunt plini de vitamine și minerale, în special A și C. Vitamina A este cea care păstrează vederea bună mai mult timp, iar dacă mănânci zilnic câte o ceașcă de ardei, poți profita din plin de acest beneficiu. Mai mult chiar, unii oameni de știință sunt de părere că ardeiul poate preveni cataracta. Beta-carotenul care se află în ardei poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer, precum cel mamar în cazul femeilor aflate înainte de menopauză. Licopenul din legumă (sau fruct, din punct de vedere botanic) scade riscul apariției cancerului ovarian.
Ardeiul este o sursă consistentă de vitamina E, care joacă un rol important pentru sănătatea părului și pielii. Așadar, dacă vrei să ai un păr sănătos și o piele mereu strălucitoare, trebuie să consumi mai mult ardei. Vitamina B6 este esențială pentru celulele tale, în special pentru reînnoirea lor rapidă, ceea ce poate însemna și prevenire a bolilor sau vindecarea rapidă a acestora. Tot vitamina B6 are grijă și de sănătatea sistemului nervos. Îl protejează și îl menține la capacitate maximă atunci când îl consumi crud, în mod regulat. Datorită vitaminei C pe care o conține din plin, sistemul imunitar este îmbunătățit. La fel, și pielea își menține aspectul tânăr mai multă vreme. Sursa: http://www.avantaje.ro/articol/10-motive-sa-mananci-ardei-gras-fiecare-zi