0748.155.570
Orange
0724.543.869
Vodafone
Program
Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00
Produs ecologic din cadrul Fermei Ecologice Biodumbrava. Produsul este congelat imediat dupa recoltare pentru a-si pastra astfel toti nutrientii.
Ardeiul si in special ardeiul rosu are cea mai puternica actiune antioxidanta dintre toate legumele (urmata de broccoli), asa cum arata un studiu realizat la Universitatea Cornell. Asta inseamna ca antioxidantii din ardei si in special ardeiul rosu sunt foarte eficienti in protejarea celulelor organismului uman. In alte cercetari efectuate in laborator, antioxidantii din ardeiul rosu, din varza si din spanac au oprit dezvoltarea culturilor de celule canceroase din ficat. Folositi ardei rosu in salate de cate ori puteti. De asemenea puteti prepara ardei umpluti cu carne slaba si cu orez brun. (Pasaj preluat din cartea "Puterea autovindecarii" pg. 48, scrisa de dr. Fabrizio Mancini presedinte al Universitatii Parker). In acelasi context pasta de rosii si ardei rosu sunt "bombe" cu mare putere antioxidanta. Ce rol au vitaminele oferite de ardei? Vitamina A din ardeiul gras protejeaza impotriva degenerarii maculare corelata cu inaintarea in varsta.
Cei care consuma in medie 100 de grame de ardei gras pe zi prezinta un risc cu 50% mai redus de a face cataracta. Vitamina A protejeaza arterele de colesterol, previne aparitia diabetul zaharat si a durerilor articulare. Tot vitamina A este necesara sanatatii pielii si a integritatii mucoaselor (gura, nas, plamani, gat, pereti digestivi) si repararii tesuturilor suferinde. Ea contribuie la digerarea proteinelor in stomac, intareste oasele si imbogateste singele. Este utila celor care vor sa se lase de fumat. Grupul de vitamine B, impreuna cu acidul folic, ajuta la transformarea hidratilor de carbon din glucoza asimilabila. Vitamina B2 sau riboflavina este legata de metabolism, iar vitamina B6 sau piridoxina ajuta la formarea anticorpilor si a hemoglobinei si la reglarea sistemului nervos. Ardeiul gras si cel Capia, chiar daca se consuma copt, nu pierde vitamina B. Vitamina C din ardei se distruge rapid prin fierbere. in ardeiul crud, ajuta la cicatrizare si la o buna functionare a sistemului circulator si a capilarelor, impiedica hemoragiile si formarea de vinatai, creste rezistenta la bolile infectioase.
Ardeiul rosu are de 11 ori mai mult beta-caroten decat cel verde. Ce rol au vitaminele oferite de ardei? Vitamina A din ardeiul gras protejeaza impotriva degenerarii maculare corelata cu inaintarea in varsta. Cei care consuma in medie 100 de grame de ardei gras pe zi prezinta un risc cu 50% mai redus de a face cataracta. Vitamina A protejeaza arterele de colesterol, previne aparitia diabetul zaharat si a durerilor articulare. Tot vitamina A este necesara sanatatii pielii si a integritatii mucoaselor (gura, nas, plamani, gat, pereti digestivi) si repararii tesuturilor suferinde. Ea contribuie la digerarea proteinelor in stomac, intareste oasele si imbogateste singele. Este utila celor care vor sa se lase de fumat. Grupul de vitamine B, impreuna cu acidul folic, ajuta la transformarea hidratilor de carbon din glucoza asimilabila. Vitamina B2 sau riboflavina este legata de metabolism, iar vitamina B6 sau piridoxina ajuta la formarea anticorpilor si a hemoglobinei si la reglarea sistemului nervos.
Ardeiul gras si cel Capia, chiar daca se consuma copt, nu pierde vitamina B. Vitamina C din ardei se distruge rapid prin fierbere. in ardeiul crud, ajuta la cicatrizare si la o buna functionare a sistemului circulator si a capilarelor, impiedica hemoragiile si formarea de vinatai, creste rezistenta la bolile infectioase. Ardeiul rosu are de 11 ori mai mult beta-caroten decat cel verde. https://sites.google.com/site/elixirultineretii/plante/ardeiul