0748.155.570
Orange
0724.543.869
Vodafone
Program
Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00
Produs ecologic din cadrul Fermei Ecologice Biodumbrava. Produsul este recoltat in ziua livrarii avand astfel garantia prospetimii lui.
Frunzele de macris contin caroten, vitaminele B1, B2, C, K si PP, saruri minerale precum magneziu, fier, fosfor, sulf si siliciu, proteine, zaharuri, tanini si foarte mult acid oxalic. In radacini se gasesc substante fenolice. Frunzele itinere de macris au un gust acru, placut, sunt puternic vitaminizate si nutritionistii recomanda consumul lor, mai ales, primavara devreme cand din alimentatie lipsesc alte fructe si legume.
Macrisul se prepara in acelasi fel ca spanacul sau stevia. Se poate consuma crud, in salate, sau fiert, in supe si borsuri. Ciorbele in care s-a pus macris nu mai trebuie acrite. Frunzele de macris fierb cam in 20 de minute. Frunzele de macris, fierte, pot fi folosite in tratamentul unor boli de piele, sub forma de cataplasme. Deoarece macrisul are foarte mult fier in compozitie, poate fi folosit in tratarea anemiilor. Datorita vitaminei C continute, macrisul a fost folosit, mai ales de francezi, in tratarea scorbutului, boala care se manifesta prin slabirea fortei musculare, anemie, sangerarea gingiilor, caderea dintilor, aparitia unor rani deschise. In cazul bolnavilor de scorbut, se recomanda consumul de suc obtinut din frunze proaspete. Retineti ca macrisul le este interzis persoanelor care sufera de reumatism sau afectiuni renale, datorita cantitatii mari de acid oxalic din compozitia sa. http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/macrisul-trateaza-afectiunile-hepatice-1085421.