Contact

0748.155.570

Orange

0724.543.869

Vodafone

Not Translated

Program

Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00

Varza chinezeasca Bok choy bio/kg. (in fiunctie de marime)

Varza chinezeasca Bok choy bio/kg. (in fiunctie de marime)
Vizualizari: 1385 Producător: Biodumbrava
Cod produs: DMA
Puncte de recompensă: 1
Disponibilitate: În Stoc
7,00 Lei Preţul în puncte de recompensă: 1
Cant: Adaugă în Coş

Produs ecologic din cadrul Fermei Ecologice Biodumbrava. Produsul este recoltat in ziua livrarii avand astfel garantia prospetimii lui.

Varza chinezeasca Bok Choy este una dintre cele mai vechi soiuri de legume, fiind cultivata in China de aproximativ 6.000 de ani. Bok Choy a fost studiata de catre farmacologul Li Shizhen inca din timpul dinastiei Ming, cultura ei extinzandu-se si in Koreea, unde este folosita la prepararea "kimki" (o muratura care contine varza, ardei iuti, usturoi si rosii). Intre 1.700 si 1.800 planta ajunge in Europa si America. In Japonia ea a fost adusa la inceputul secolului XX de catre soldatii care luptasera in China in timpul razboiului ruso-japonez. Este foarte populara si in Filipine, unde se prepara cu taietei. Frunzele au un gust dulce, intre varza si salata, o textura crocanta si o valoare nutritiva de numai 13 calorii la 100 g. In 100 g varza Bok Choy gasim 4468 UI de vitamina A (27% din necesarul zilnic) si 45 mg vitamina C (75% din nevoia zilnica a organismului). Alte elemente din compozitie sunt proteinele, fibrele, mineralele (P, K, Zn) si apa. Ca toate plantele din familia Crucifere, Bok choy contine glucosinol, o substanta care in cantitati mici poate preveni cancerul si poate ameliora functionarea sistemului imunitar. Comparativ, varza obisnuita contine mai putin beta-caroten, iar o cana cu Bok Choy contine tot atata calciu ca si o jumatate de cana de lapte.  Nu se recomanda consumul zilnic in cantiati mari. Varza chinezeasca poate fi utilizata in prepararea diverselor aperitive, salate, placinte, mancaruri cu piept sau pulpe de pui, supe cu varza si ciuperci, supe cu legume si taietei, sarmale sau varza calita. In restaurantele chinezesti puteti comanda supa Wonton. Frunzele tinere se prepara intregi sau taiate in bucatele mici impreuna cu tulpinile. Acestea se pot pregati fierte, prajite (calite) sau la aburi, cu scopul reducerii timpului de preparare si pentru a nu creste pierderile de substante nutritive. Se foloseste o parte de varza la o parte de carne tocata. Se poate amesteca si consuma impreuna cu cartofii prajiti. Se pot adauga si diverse condimente, precum sosurile de soia, ghimbirul si ardeii iuti. 

Ce beneficii pentru sanatatea noastra ne aduce consumul de bok choy? Nutrientii verzei chinezesti ajuta la o digestie sanatoasa, la prevenirea bolilor cardiovasculare si a degenerarilor musculare. Avand un indice glicemic mic, ea scade riscul de diabet. Glucosinolul si beta-carotenul reduc riscul de cancer (mamar in special). Prin continutul redus de lipide si glucide, la care se adauga aportul redus de calorii, varza chinezeasca este utila in curele de slabire la persoanele obeze. Prezenta calciului ajuta la buna sanatate a oaselor si a dintilor. Potasiul mentine echilibrul electrolitic al elementelor din sange si celule, reglementeaza functia cardiaca si mentine tensiunea arteriala la valori normale. Antioxidantii (beta-carotenii si vitamina C) blocheaza actiunea radicalilor liberi si reduc riscul de cataracta si de degenerare maculara legata de varsta, iar vitamina K mentine in limite normale coagularea sangelui si faciliteaza absorbtia calciului din alimente. Sa nu uitam nici rolul fibrelor alimentare in asigurarea unui tranzit intestinal normal. http://www.revista-tratamente-naturiste.ro/totar.php?totart&na=Bok%20choy%20-%20varza%20chinezeasca%20in%20Romania

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: