0748.155.570
Orange
0724.543.869
Vodafone
Program
Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00
Mai jos sunt trecute doar cateva din calitatile celor doua plante. In realitate sunt mult mai multe. Combinatia celor doua plante nu este intamplatoare.
Frunzele de macris contin caroten, vitaminele B1, B2, C, K si PP, saruri minerale precum magneziu, fier, fosfor, sulf si siliciu, proteine, zaharuri, tanini si foarte mult acid oxalic. Frunzele itinere de macris au un gust acru, placut, sunt puternic vitaminizate.
Deoarece macrisul are foarte mult fier in compozitie, poate fi folosit in tratarea anemiilor. Datorita vitaminei C continute, macrisul a fost folosit, mai ales de francezi, in tratarea scorbutului, boala care se manifesta prin slabirea fortei musculare, anemie, sangerarea gingiilor, caderea dintilor, aparitia unor rani deschise. In cazul bolnavilor de scorbut, se recomanda consumul de suc obtinut din frunze proaspete. Retineti ca macrisul le este interzis persoanelor care sufera de reumatism sau afectiuni renale, datorita cantitatii mari de acid oxalic din compozitia sa.
Conţinutul ridicat de fier şi de clorofilă al urzicilor este relevat de culoarea verde a acestora. În plus, urzicile conţin cantităţi importante din următoarele minerale esenţiale pentru un corp sănătos: calciu, magneziu, siliciu, crom, zinc, potasiu şi fosfor. Din multitudinea vitaminelor le amintim doar pe cele dominante: vitamina A, C, D, E, K, riboflavina şi tiamina.
Aceste substanţe de maximă importanţă pentru organismul nostru conferă urzicilor un efect tonic asupra organismului şi activează procesele fiziologice de formare a celulelor sanguine asigurând funcţionarea optimă a acestora. Deoarece fluidifică secreţiile bronhice şi favorizează eliminarea lor, combate bronşita şi astmul.
Cum se consuma: Se ia un pahar sau o cana de 200-300ml. si se pun 30-40ml suc concentrat, zeama de la un sfert de lamaie cu una sau doua lingurite de miere de albine si restul apa plata. Se amesteca bine compozitia si se bea de preferinta de trei ori pe zi.