0748.155.570
Orange
0724.543.869
Vodafone
Program
Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00
Spancul salbatic (Chenopodium album) i se mai spune in termeni populari caprita sau loboda. Aceasta planta este folosita in alimentatie din antichitate si foarte bine adaptata pentru supravietuire de mii de ani, la fel ca si iarba grasa sau amarantul (stirul), etc. Spanacul salbatec isi face aparitia din luna mai, chiar dupa ce ultimele frunze de spanac de primavara incep sa dispara datorita cresterii temperaturii. Este plina de calciu si proteine precum si de vitaminele A , C si K, in cantitati mai mari decat spanacul. Ceea ce face speciala aceasta planta este continutul ridicat de omega 3 un antioxidant foarte puternic care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor degenerative cum este cancerul, diabetul, etc. Spanacul salbatec si iarba grasa sunt singurele plante care contin omega 3. Cel mai indicat este de a se consuma proaspat in suc verde sau in salata impreuna cu alte legume gen kale, mangold, macris, andive, cicoare, salata, etc. cu ulei de masline, suc de lamaie si alte condimente preferate. De asemenea se mai pot consuma in supe ciorbe sau in diferite retete la cuptor cu alte legume, etc.