Contact

0748.155.570

Orange

0724.543.869

Vodafone

Not Translated

Program

Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00

Spanac japonez (Tatsoi) /leg.

Spanac japonez (Tatsoi) /leg.
Vizualizari: 4082 Producător: Biodumbrava
Cod produs: DMA
Disponibilitate: În Stoc
7,00 Lei
Cant: Adaugă în Coş

Produs ecologic din cadrul Fermei Ecologice Biodumbrava. Produsul este recoltat in ziua livrarii avand astfel garantia prospetimii lui.

Tatsoi este originar din China, dar rădăcinile sale culinare sunt în Japonia. 

De ce este bine să se mănânce:

Deoarece tatsoi reprezinta:

  • o mare sursa de vitamina A, C, K
  • o sursă bună de potasiu și calciu
  • o buna sursa de beta-caroten, acid folic, fosfor si fier 

Tatsoi are o aroma delicata si usoar similara cu mustarul si poate fi folosit in salate, sote sau supe. 
Ce face ca aceasta leguma verde sa fie superioara nutritiv?
Continutul in Calciu.
O cana de frunze de tatsoi, fie crude fie fierte furnizează o treime din calciu recomandat de zi cu zi, care este benefic pentru oase, sistemul nervos si sanatatea inimii.
Continutul in Vitamina A - Carotenoidele
O ceasca de 30 ml. din aceste frunze verzi, pot oferi corpului cu până la 55% din valoarea zilnică recomandată de carotenoide. Se constată că prin consumul ridicat de vitamina A, atunci carotenoizii pot reduce riscul de degenerescenta maculara cu până la 43%.
Continut in Vit. C
S-a dovedit ca Tatsoiul si Kalele sunt plantele ce reprezinta  nivelurile cele mai concentrate de vitamina C, cu 103 de miligrame de vitamina C intr-o portie de 100 grame de frunze. S-a demonstrat ca Vitamina C este necesara pentru a stimula sanatatea sistemului imunitar, pentru lupta cu alergiile si imbunatateste sanatatea pielii.
Continut in glucozinolati
Glucosinolul s-a dovedit  ca este convertit cu ușurință în izotiocianați, care sunt anticancerigeni. Legumele crucifere sunt furnizorii de glucosinol iar Tatsoiul face parte din aceasta famile a cruciferelor.

Tatsoiul mai este cunoscut sub numele de "muștar spanac" sau "muștar lingură". Este o leguma verde cu frunze late larg, variind de culoare de la verde pal la verde foarte închis. Atunci când este mâncat, tatsoiul are o textura oarecum cremoasă și gust notabil distinct. 

Se spală și se taie tatsoi, spanac, mangold, kale si rucola. Se presara in functie de disponibilitati nuci, migdale, caju, sau alte seminte sau o alta salata de top cu nuci prăjite și fructe de pădure se stropesc cu ulei si suc de lămâie sau de susan. Merita sa incercati 

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:



Etichete: Tatsoi, bio, eco, organic