0748.155.570
Orange
0724.543.869
Vodafone
Program
Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00
- Intarirea oaselor. Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul din rosii s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase, aceasta fiind o cale excelenta de prevenire a osteoporozei.
- Reducerea riscului de cancer. Tot antioxidantul important din rosii, licopenul, a fost asociat in cadrul mai multor studii de specialitate cu un risc redus de debut al cancerului de prostata, cancerului cervical, cancerului oral, cancerului faringian si esofagian, cancerului de stomac, de colon, rectal, de prostata si ovarian. Antioxidantii din rosii, in special vitaminele A si C, combat daunele produse de radicalii liberi asupra celulelor sanatoase ale organismului.
- Reglarea nivelului glicemiei in sange. Rosiile sunt o sursa bogata de crom, mineral care regleaza nivelul glicemiei in sange si inhiba pofta de alimente dulci.
- Imbunatatirea vederii. Vitamina A din rosii poate sa imbunatateasca acuratetea vederii si sa previna afectiunile vazului. Un demers stiintific de specialitate a demonstrat ca un consum regulat de rosii reduce riscul aparitiei degenerarii maculare, o afectiune grava si ireversibila a ochilor.
- Mentinerea sanatatii parului. Intrucat furnizeaza cantitati semnificative de vitamina A, rosiile sunt responsabile si pentru mentinerea sanatatii parului, ajutand podoaba capilara sa ramana rezistenta si stralucitoare.
- Prevenirea afectiunilor renale si biliare. Medicii au descoperit o legatura directa intre consumul de rosii si susceptibilitatea redusa de a dezvolta pietre la rinichi si calculi biliari, in special daca rosiile sunt consumate fara seminte.
- Reducerea intensitatii durerilor cronice. Persoanele care sufera de dureri cronice recurente produse de boli precum artrita, isi pot gasi alinarea consumand rosii in fiecare zi. Bioflavonoizii si carotenoidele din aceste fructe sunt agenti anti-inflamatori eficienti, actionand ca analgezice naturale.
- Pierderea excesului de kilograme. Intrucat contin o cantitate mare de fibre si apa, rosiile ajuta si la pierderea excesului ponderal, cu atat mai mult cu cat sunt sarace in grasimi saturate si calorii. Astfel, ele induc rapid senzatia de satietate si imbunatatesc digestia, contribuind la detoxifierea organismului prin lichidele pe care le furnizeaza. In plus, rosiile stimuleaza productia hormonului numit leptina, responsabil cu controlul apetitului, reglarea metabolismului si reducerea greutatii corporale excedentare. http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/beneficiile-surprinzatoare-ale-rosiilor-pentru-sanatate_11896