Contact

0748.155.570

Orange

0724.543.869

Vodafone

Not Translated

Program

Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00

Dulceata de dude negre/b.314ml. (cantitati limitate)

Nou Dulceata de dude negre/b.314ml. (cantitati limitate)
Vizualizari: 98 Producător: Biodumbrava
Cod produs: DMA
Disponibilitate: În Stoc
20,00 Lei
Cant: Adaugă în Coş

Dulceata din dude negre are o aroma speciala si este realizata in mod traditional in cadrul fermei fara aditivi, conservanti,...etc.

Este recomandat a se pastra la o temp. constanta de 8-10 gr. si poate fi folosita la prepararea deserturilor.

Vitamina C din compoziţia dudelor întăreşte sistemul imunitar, prevenind răcelile şi infecţiile. Vitaminele A şi E menţin sănătatea ochilor, în timp ce vitamina B2 ajută la echilibrarea acidităţii şi transformarea grăsimilor, carbohidraţilor şi proteinelor în energie. Pe de altă parte, vitamina K scade riscul de atac de cord, reduce riscul de menstruaţii abundente şi dureroase, împiedică formarea pietrelor la rinichi, combate stările de greaţă şi de vomă, previne osteoporoza şi artrita (şi alte afecţiuni ale oaselor), favorizând refacerea epidermei după intervenţiile chirurgicale.

Dudele sunt foarte bogate şi în minerale. Fierul din fructe, spre exemplu, ajută la detoxifierea sângelui, prevenind anemiile şi menţinând sănătatea ficatului. Magneziul împiedică formarea de calculi, participând la absorbţia şi metabolizarea calciului. Dudele mai conţin mangan, un mineral cu efecte benefice asupra memoriei,  ce înlătură, de asemenea, starea de oboseală. Potasiul ajută la buna funcţionare a muşchiului cardiac, în timp ce fosforul împreună cu calciul joacă un rol important în sănătatea oaselor, dinţilor şi în producerea de energie.

Consumul de dude are efecte uimitoare în bolile cardiovasculare şi hipertensiune arterială, reducând atât simptomele, car şi riscurile acestor afecţiuni. La nivelul vaselor şi inimii, dudele reduc stresul oxidativ (factor de risc pentru ateroscleroză şi hipertensiune arterială), riscul de accidente vasculare şi infarct. Totodată, reduc grăsimile rele din sânge (principala cauză a formării plăcilor de aterom), reduc glicemia (diabetul favorizează bolile cardiovasculare) şi reglează funcţiile rinichiului (organ implicat în unele cauze ale hipertensiunii arteriale).

Dudele conţin resveratrol, cel mai puternic antioxidant din natură. Acest colorant polifenolic este o substanţă cu un puternic efect antiinflamator şi antibacterian. De asemenea, dudele îşi exercită efectele antiinflamatorii prin inhibarea migrării leucocitelor care susţin inflamaţia într-un focar. Deşi procesul inflamator face parte din mecanismul natural de apărare al organismului, în inflamațiile cronice acest proces devine destructiv. În compoziţia dudelor se regăseşte şi antocianină, un pigment cu valenţe antioxidante care protejează organismul împotriva afecţiunilor neurologice sau a bolilor inflamatorii.

Conţinutul de fier din fructe ajută la detoxifierea sângelui, previne anemiile şi este benefic pentru menţinerea sănătăţii ficatului. Specialiştii le recomandă cu încredere în dieta persoanelor cu ficat gras.

În cazul bărbaţilor, dudele ajută la dezvoltarea musculaturii, oferindu-le o rezervă de calciu benefică activităţii psihice şi intelectuale. Scad agresivitatea masculină – produsă de excesul unor hormoni androgeni – cresc virilitatea şi întârzie andropauza.

Ele previn anemia, fiind la fel de bogate în fier ca şi carnea – conţin 1,85 mg. de fier la 100 de grame, ceea ce înseamnă 23% din porţia recomandată zilnic, la fel ca şi o porţie de friptură.

Sursa: https://topremediinaturiste.ro/nu-ignorati-dudele-sunt-o-raritate-lumea-plantelor-si-au-beneficii-nebanuite-pentru-sanatate/

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:



Etichete: Dude negre, bio, eco, organice