Contact

0748.155.570

Orange

0724.543.869

Vodafone

Not Translated

Program

Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00

Ceapa rosie bio (capatana)/p./4buc.

Ceapa rosie bio (capatana)/p./4buc.
Vizualizari: 1046 Producător: Biodumbrava
Cod produs: DMA
Puncte de recompensă: 1
Disponibilitate: În Stoc
7,00 Lei Preţul în puncte de recompensă: 1
Cant: Adaugă în Coş

Produs ecologic din cadrul Fermei Ecologice Biodumbrava. Produsul este recoltat in ziua livrarii avand astfel garantia prospetimii lui.
 

Gustul pe care îl are este dat de sulfide, care odată ingerate, produc la rândul lor, în organism, cisteine, nişte substanţe cu rol important în slăbire şi detoxifiere. Cercetări recente arată că aceşti compuşi de sulf au au o mare capacitate de a fluidifica sângele, prevenind formarea trombilor şi, în plus, reduc nivelul colesterolului rău şi a trigliceridelor. De asemenea, s-a demonstrat că introdusă frecvent în alimentaţie, ceapa roşie influenţează şi funcţionarea celulelor, întărindu-le şi ajutându-le să profite la maximum de oxigenul primit.

Ceapa roşie este o sursă veritabilă de flavonide şi polifenoli, antioxidanţi care previn degradarea  celulară, combat formarea tumorilor şi reduc dramatic procesele inflamatorii. Potrivit cercetărilor, o porţie bună de ceapă roşie, adăugată zilnic în meniu, este mult mai eficientă pentru săntate decât orice supliment alimentar pe bază de antioxidanţi. Asta deoarece organismul recunoaşte mai uşor nutrienţii atunci când provind din surse naturale decât atunci când vorbim despre produşi de sinteză.

Persoanele care consumă alimente procesate în cantitate mare s-a dovedit că au deficienţă de crom, ceea ce facilitează instalarea bolilor cardiovasculare şi a diabetului. Ei bine, ceapa roşie este şi în acest caz soluţia salvatoare, întrucât este o sursă fantastică de crom: scade nivelul zaharurilor din sânge şi sporeşte sensibilitatea la insulină.Ştim cu toţii că ceapa se decojeşte şi se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm.

Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roşii, nu aruncaţi nimic, puteţi utiliza foile exterioare pentru ceaiuri, de exemplu. Prin prepararea la temperaturi inalte, ceapa îşi pierde o parte dintre antioxidanţi. Antocianinele se pierd în proporţie de 50%, însă quercitina (pigmentul care îi dă culoarea) se menţine. Potrivit studiilor, 4 - 7 porţii de ceapă roşie pe săptămână (totalul echivalează cu 2- 3 cepe) reduc semnificativ riscul de cancer colorectal, oral, ovarian, de laringe şi de esofag.

Ceapa roşie se ţine în locuri răcoroase, uscate, bine aerisite. Nu se păstreaza în frigider sau pungi de plastic, pentru că în ambele cazuri se deteriorează mai repede. Odată ce aţi curăţat sau tocat ceapa, consumaţi-o, altfel îşi pierde calităţile, devenind toxică.  http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/ceapa-rosie-combate-inflamatia-diabetul-si-bolile-de-inima-9514206/

Nu sunt opinii despre acest produs.

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: