0748.155.570
Orange
0724.543.869
Vodafone
Program
Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00
Produs ecologic din cadrul Fermei Ecologice Biodumbrava. Produsul este recoltat in ziua livrarii avand astfel garantia prospetimii lui.
Castravete este sarac in calorii, dar plin de vitamine si minerale, acesta este un aliment excelent in orice anotimp si unul dintre putinele alimente care nu au contraindicatii. Se recomanda a fi consumati atat in stare proaspata, in salate sau la aperitive, cat si murati ori sub forma de suc. Coaja castravetilor si pulpa reprezinta surse excelente de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, enzime care imbunatatesc digestia, la care se adauga un continut ridicat de saruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu si fier). De asemenea castravetii sunt recunoscuti pentru proprietatile antioxidante, care contribuie atat la mentinerea frumusetii pielii, cat si la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi. Peste 90% din continutul unui castravete reprezinta apa, ceea ce inseamna ca aceasta leguma contribuie la hidratarea si detoxifierea organismului.
Din punct de vedere caloric, castravetii pot fi consumati cu incredere atat in dietele de slabire, cat si in cadrul unei alimentatii echilibrate. Antioxidantii din castraveti, cum ar cucurbitacina si acidul cafeic, au rolul de a reduce riscul de cancer si de a impiedica raspandirea tumorii. Pentru persoanele care au hipertensiune arteriala, este recomandat sa consume cu regularitate castraveti. Datorita magneziului, potasiului si fibrelor alimentare, castravetii contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale si la prevenirea bolilor cardiovasculare. Castravetii au o actiune alcalina, datorita substantelor minerale, si neutralizeaza aciditatea gastrastica, ceea ce inseamna ca amelioreaza ulcerul gastric. Siliciul, vitamina A, vitamina E si alte vitamine si minerale din castravete contribuie eficient la cresterea si regenerarea parului.
Castravetii scad pofta de mancare in acest sens cel mai mare rol le revin castravetilor murati in saramura. Contrar credintei populare, castravetii murati au putine calorii, contin caroten, acid folic si calciu. Prin murare in saramura, castravetii nu-si pierd calitatile nutritive, deoarece produsul nu este tratat termic. Castravetii murati contin substante care va confera rapid senzatia de satietate si scad pofta de mancare. Tocmai de aceea, inainte de masa de pranz sau de cina este recomandat sa consumati un castravete murat. Veti manca mai putin, fara sa va ridicat flamand de la masa. Deoarece au efect diuretic, castravetii curata rinichii de sedimentele minerale care ar putea duce la formarea calculilor. Previn indigestia si alte probleme digestive care ar putea aparea ca urmare a excesului culinar. Consumati in stare proaspata, sub forma de suc sau ca atare, castravetii pot preveni diabetul, deoarece stimuleaza productia de insulina si echilibreaza nivelul glicemiei. Castravetii nu au efect curativ in caz de diabet, decat daca este vorba despre o forma usoara a acestei afectiuni.
Castravetii sunt un remediu natural eficient impotriva greturilor matinale specifice lunilor de sarcina. De fiecare data cand senzatia de greata apare, este recomandat consumul catorva felii de castravete proaspat cu tot cu coaja. Efortul fizic care suprasolicita muschii poate duce la aparitia crampelor si a alor simptome asociate, insa gratie potasiului, castravetele reduce senzatiile de durere si amelioreaza contracturile musculare. De asemenea, consumul de castravete este recomandat si pentru mentinerea sanatatii articulatiilor si a oaselor, gratie continutului de calciu si magneziu, care asigura mineralizarea tesutului. Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/beneficiile-pentru-sanatate-ale-consumului-de-castraveti_11726