0748.155.570
Orange
0724.543.869
Vodafone
Program
Luni - Sambata intre
orele 09:00 - 20:00
Produs ecologic din cadrul Fermei Ecologice Biodumbrava. Produsul este congelat imediat dupa recoltare pentru a-si pastra astfel toti nutrientii.
Poate fi consumat cu succes in sucurile verzi in diferite combinatii sau in smoothie-uri conferind acestora o savoare deosebita.
Pe lângă multivitaminele pe care le conţin, căpşunile sunt cunoscute ca fiind un bun întăritor imunitar, un ajutor în prevenţia bolilor cardiovasculare, ca diabetului sau chiar a cancerului
Proprietăţile antioxidante ale căpşunilor previn apariţia cataractei, iar compoziţia mare de vitamine protejează împotriva radiaţiilor solare şi îmbunătăţeşte corneea şi retina.
Căpşunile conţin antioxidanţii luteină şi zeaxantină şi acid elagic, o fitochimicală extrem de benefică.
Fitochimicalele din căpşuni contracarează efectele lipoproteinelor de tip LDL, care pot cauza formarea unei plăci la nivelul arterelor. Consumul căpşunilor reduce lipidele din sânge, care, în cantităţi mari, se pot depune pe pereţii arterelor.
Căpşunile au proprietatea de a reduce inflamaţiile articulaţiilor, care ar putea provoca artrită.
O porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal, acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului. Astfel, reducând lipoproteinele LDL, inflamaţia şi presiunea sângelui, căpşunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.
Căpşunile conţin 2g de fibre pe porţie, esenţiale pentru o digestie sănătoasă.
Căpşunile au un conţinut redus de sodiu, zahăr şi calorii (în jur de 28 kCal pe porţie).
Acidul folic este recomandat femeilor însărcinate sau celor care îşi doresc o sarcină, căpşunile conţinând 21 mg pe porţie. Acest tip de vitamină B ajută fătul să-şi dezvolte craniul şi măduva spinării.
http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/capsuni-10-motive-sa-ii-consumi-14374883/