Etichete: eco

Pionierat in Romania la cultura de - Mangold ecologic

Pionierat in Romania la cultura de - Mangold ecologic

biodumbrava 11.11.2017 0
Cultura de Mangold sau sfeclă elvețiană este foarte atractivă pentru micii fermieri și mai ales pentru cei care fac agricultură bio. Noua ”verzitură” este foarte apreciată de consumatorii din marile orașe, de cei care preferă un stil de viață cât mai sănătos, cu alimente neprocesate termic și multe salate. Pentru a consuma Mangold bio, acești clienți sunt dispuși să plătească, în medie, cinci lei pentru o legătură de Mangold, ceea ce transformă ușor această cultură într-una foarte profitabilă pe suprafețe mici.Marin Dumbravă este printre primii fermieri bio care cultivă Mangold la noi în țară....
Citeste mai mult
AM FOST ONORAT SI MAGULIT DE VIZITA EXCELENTEI SALE - DOMNUL AMBASADOR AL MARII BRITANII

AM FOST ONORAT SI MAGULIT DE VIZITA EXCELENTEI SALE - DOMNUL AMBASADOR AL MARII BRITANII

biodumbrava 15.02.2017 1
In data de 08.02.2017 ferma ecologica Biodumbrava, promotoare a agriculturii ecologice din tara noastra, a fost onorata cu vizita Excelentei Sale domnul ambasador al Marii Britanii din Romania impreuna cu o parte din personalul ambasadei care l-a insotit.In timpul vizitei, Excelenta Sa a fost placut surprins, sa constate diversitatea de legume cultivate in cadrul fermei si sa afle importanta nutritionala a acestora. Multe dintre aceste legume au fost introduse intr-o cultura organizata si certificata pentru prima data in tara noastra din anul 2010 si pana in prezent. Aici pot fi enumerate pe s...
Citeste mai mult
Legume si fructe congelate vs proaspete in lunile de iarna. Mituri desfiintate.

Legume si fructe congelate vs proaspete in lunile de iarna. Mituri desfiintate.

biodumbrava 03.02.2017 0
   De multe ori m-am intrebat de ce in lunile de iarna Hipermarketurile sunt asaltate de clienti la standurile de legume. Sunt acestea mai sanatoase decit cele produse in plin sezon si care sunt pastrate prin congelare? Raspunsul este categoric nu. Dar ce spun specialistii? Acestia afirma ca putem  apela si la varianta  legumelor si fructelor congelate aducindu-se argumente in acest sens. Mitul 1: Odata culese, legumele incep sa isi piarda din proprietati si pana la congelare ajung sa nu mai fie bune de nimicFals: Intre cules si congelare trece putin timp!    Legumele proaspat congelate au o p...
Citeste mai mult
Patrunjelul frunze

Patrunjelul frunze

biodumbrava 16.07.2016 0
Patrunjelul frunze este de patru ori mai bogat in vit. C decat portocala - Alexandru Duta - "Tratamentul bolilor prin alimentatie" - pg.122. Deoarece vitamina C este cea mai puternica vitamina antioxidanta cu rol de crestere a imunitatii organismului, va recomandam consumul aceastei legume cu atat mai mult cu cat se stie ca legumele alcalinizeaza sangele mai eficient decat fructele si au indicele glicemic foarte scazut. Patrunjelul este o plantǎ cunoscuta în principal în bucǎtǎrie, dar el este şi o plantǎ medicinalǎ exceptionala. Putine medicamente din lume se pot compara ca eficienta cu patru...
Citeste mai mult
Beneficiile rezultate dintr-o alimentatie naturala cu legume ecologice

Beneficiile rezultate dintr-o alimentatie naturala cu legume ecologice

biodumbrava 30.05.2016 0
Sunt tot mai multe voci care spun ca: “avem nevoie de o viziune cu totul noua asupra modului in care mancam”. In acest sens sunt relatarile de mai jos care seamana perfect cu ceeea ce se intampa si in tara noastra in acest moment.Astfel, in bestsellerul american “In apararea mancarii”  Michael Polland la pg. 147 specifica: ”… In 1960 americanii cheltuiau 17,5% din veniturile lor pe mancare si 5,2% din venitul national pentru serviciile medicale. Intre timp, cifrele s-au inversat: bugetul alocat mancarii a scazut la 9,9%, iar cel alocat sanatatii a ajuns la 16% din venitul national. Sunt convin...
Citeste mai mult