Stiati ca? Legumele si vitamina C

Adaugat de biodumbrava 01.03.2017 0 Comentariu Stiati ca ?,

Stiati ca?

"Spanacul, salata verde si macrisul, impreuna cu morcovii si ardeii verzi se numara printre legumele care asigura cel mai bun aport de vit C si E." 

NORMAN W. WALKER ,dr in stiinte, cartea Sucuri din LEGUME SI FRUCTE Ce-I lipseste organismului tau Pg71

FREDERIC LE CREN in cartea sa "Vitamine si minerale pentru sanatate si longevitate, Antioxidantii" afirma:

"Fiecare vitamina antioxidanta are un rol antoxidant specific in organism. De exemplu vitamina C actioneaza de preferinta in interorul celulei (citoplasma) gratie puterii sale de a se dizolva in apa (hidrosolubila).Cind intilneste radicali liber, ea ii neutralizeaza, devenind un radical ascorbil foarte stabil care nu mai este toxic". Pg109. 

"Se stie ca ea este benefica diferitelor sisteme ale corpului, mai ales pielii, intrucat intervine in formarea colagenului. Aceasta vitamina participa la sinteza neurotransmitatorilor si unul dintre rolurile sale  majore este aceea de a sustine sistemul imunitar. Fumatorii au si mai multa nevoie de ea intrucit fumul de tigara distruge repede rezerva de vit C. De asemenea, ea fovorizeaza absorbtia fierului si a calciului. Rolul sau antioxidant a fost demonstrat in prevenirea bolilor cardiace si a cancerului pulmonar.  In ceea ce-I priveste pe diabetici, vitamina C pur si simplu le lipseste, deoarece, aceasta este atrasa de insulina, care uneori este practic absenta din organismul lor. Iar atunci cind insulina este injectata, aceasta are tendinta de a se consuma mai repede intrucit organimului ii lipseste vitamina C. Aceasta pare sa previna si cataracta.

Rolul vit C este crucial pentru sanatatea celulei. Plimbindu-se prin tot spatial interior al celulei, ea stinge focurile aprnise de radicalii liberi inainte ca acestia sa provoace daune. Ea permite deci celulei sa-si pastreze fortele si sa concentreze cat se poate de mult pentru producerea energiei necesare functionarii s,i apararii impotriva agresorilor (bacterii, virusi etc ) " pg 174

"Din moment ce vit C este antioxidantul cel ma prezent in mucoasele plaminilor si ale bronhiilor, ea a fost studiata in cazul astmaticilor si s-a realizat faptulca nivelul de vitamina al acestora este foarte scazut. Cresterea aportului de vit C diminuiaza semnificativ numarul crizelor de astm" pg 149.

Biodumbrava va recomanda consumul de cit mai multe legume (in special legume frunza) care au cele mai mari cantitati de vit C cu atit mai mult stiind cat vit C are actiune antioxidanta functioneaza pe principiul potentarii actiunii a celorlalti antioxidanti interni si externi (aport alimentar) in lupta cu radicalii liberi neutralizindu-le toxicitatea cu scop final prevenirea si tratarea bolilor cornice.

Etichete: legume vitamina C

Lasa un comentariu