De Paşti, Ferma Ecologică Biodumbrava a donat legume pacienţilor din spitalul Sf. Luca din Bucureşti

Adaugat de biodumbrava 29.05.2016 0 Comentariu Informatii utile,

Ferma ecologica Biodumbrava a făcut în Săptămâna Mare o surpriză extraordinară reprezentanţilor şi pacienţilor Spitalului de Boli Cronice "Sf. Luca" din Capitală, pentru a arăta că se pot face fapte bune chiar şi la scară mică.
"Înarmaţi" cu o mulţime de pungi cu legume şi salate bio din producţia proprie din primăvara aceasta, soţii Marin şi Lenuţa Dumbravă, au mers zilele trecute la spitalul „Sf. Luca” pentru a face această donaţie consistentă.
Întâmpinaţi cu bucurie de câţiva dintre reprezentanţii instituţiei medicale, familia Dumbravă a făcut această surpriză chiar în pragul sărbătorilor Pascale, pentru ca pacienţii acestui spital să se bucure de numeroase preparate culinare gustoase şi sănătoase, pregătite cu ajutorul legumelor din ferma ecologica Biodumbrava.
Doamna Lenuţa Dumbravă, soţia inginerului Marin Dumbravă – fondatorul şi managerul Fermei Ecologice Biodumbrava, a explicat ce i-a îndemnat să facă acest gest frumos pentru bătrânii şi pacienţii internaţi în spitalul „Sf. Luca” din Bucureşti.

"De mult ne doream să facem această donaţie către oameni cărora li se potriveşte foarte bine profilul Fermei Ecologice Biodumbrava, oameni cu probleme de sănătate care au nevoie de o dietă sănătoasă şi echilibrată. Am căutat o variantă şi am găsit pe internet acest spital, "Sf. Luca", o instituţie care are ca şi profil bolnavii cu boli cronice, degenerative, de tip diabet, etc. Cei de la spital au ca surse de finanţare sponsorizările şi donaţiile şi ne-am orientat cu bucurie către această instituţie", a declarat doamna Lenuţa Dumbravă.

Cât de importantă este dieta pentru pacienţii cu boli cronice

Doamna Lenuţa Dumbravă, care a lucrat zeci de ani ca medic de familie şi cunoaşte foarte bine sistemul, a explicat că prin această donaţie, familia sa a vrut să ajute pacienţii internaţi în Spitalul de Boli Cronice "Sf. Luca". Aceşti pacienţi au nevoie de o dietă bogată, în care să se regăsească legume cu multe vitamine şi minerale.
"Pacienţilor cu boli cronice, oamenilor în vârstă li se potriveşte foarte bine o dietă bogată în legume, care produce alcalinizarea sângelui. Aşa că ne-am orientat rapid către această secţie pentru o donaţie care a constat într-o cantitate mare de legume din ferma noastră. Chiar voiam de anul trecut să facem acest gen de donaţie, iar cu ocazia sărbătorilor de Paşte, ne-am făcut timp şi am mers la Spitalul Sf. Luca, am vorbit cu bătrânii şi am schimbat câteva impresii", a povestit doamna Lenuţa Dumbravă.

Reprezentanţii Fermei Ecologice Biodumbrava au donat în două tranşe pacienţilor de la Sf. Luca următoarele legume: mangold, salată verde, măcriş, ceapa verde, usturoi verde. Iar în perioada Sărbătorilor de Paşte, au completat această donaţie cu: ouă, muraturi asortate, leustean, telina frunze, mai mult mangold, mai mult măcriş, mai multă salată şi multe pungi cu legume bio congelate (ardei bio congelat, vinete bio congelate, etc.).

Pacienţii şi reprezentanţii spitalului Sf. Luca au fost foarte încântaţi de acest gest frumos al familiei Dumbravă, mai ales că donaţia de legume bio - atât proaspete, cât şi congelate - a fost făcută în două etape consecutive, înainte, dar şi în preajma sfintelor sărbători de Paşte.
"Sperăm să avem şi în viitor posibilitatea de a repeta acest gest şi de a dona legume bio din disponibilitatile  Fermei Ecologice Biodumbrava", a spus în încheiere doamna Lenuţa Dumbravă.

Lasa un comentariu