Beneficiile rezultate dintr-o alimentatie naturala cu legume ecologice

Adaugat de biodumbrava 30.05.2016 0 Comentariu Informatii utile,

Sunt tot mai multe voci care spun ca: “avem nevoie de o viziune cu totul noua asupra modului in care mancam”. In acest sens sunt relatarile de mai jos care seamana perfect cu ceeea ce se intampa si in tara noastra in acest moment.

Astfel, in bestsellerul american “In apararea mancarii”  Michael Polland la pg. 147 specifica: ”… In 1960 americanii cheltuiau 17,5% din veniturile lor pe mancare si 5,2% din venitul national pentru serviciile medicale. Intre timp, cifrele s-au inversat: bugetul alocat mancarii a scazut la 9,9%, iar cel alocat sanatatii a ajuns la 16% din venitul national. Sunt convins ca, (n.a.) platind mai mult pe alimente sanatoase, putem reduce sumele pe care suntem nevoiti sa le cheltuim pe serviciile medicale. Cu cat mancarea este mai buna, cu atat este nevoie de o cantitate mai mica pentru a ne satura. Nu toti morcovii sunt egali, iar cei mai buni – aceia care merita intr-adevar savurati – sunt pur si simpu mai hranitori, cu fiecare imbucatura”.

Oamenii de stiinta si nutritionistii sunt de acord cu beneficiile rezultate dintr-o alimentatie naturala cu plante, deoarece ele sunt sursa noastra de vitamina C si de antioxidanti diferiti, ajutand organismul sa elimine diverse tipuri de toxine. In concluzie cu cat mediul in care traim este mai bogat in toxine, cu atat trebuie sa se consume mai multe plante. De asemenea plantele au o densitate energetica mai mica fata de restul alimentelor, deci se consuma mai putine calorii ceea ce ne protejeaza impotriva multor boli cronice. In acest sens reducerea numarului de calorii incetineste diviziunea celulara, impiedica producerea de radicali liberi, reduce procesele inflamatorii si incidenta majoritatii bolilor occidentale.

Dar plantele curate pot fi produse numai intr-o cultura organica care exista datorita oamenilor care se dedica acestui tip de activitati.

Cultura organica nu inseamna intoarcere in trecut ci o solutie pentru viitor. Promotorii acestui tip de cultura sunt fermierii foarte bine motivati care cauta o viata sanatoasa si sunt dispusi sa-si asume unele pierderi si sa se implice acolo unde nu sunt informatii suficiente.

In acest sens Carlo Petrini fondatorul miscarii Slow Food din Italia spunea: “Calitatea mancarii depinde de consumatorii care respecta munca fermierilor si care sunt dornici sa-si educe simturile”. Astfel “consumatorii devin aliatii producatorilor”. Producatorii exista daca sunt consumatori care stiu sa le aprecieze munca si incurajeaza acest tip de activitati.

In concluzie, consumatorii in loteria vietii prin achizitionarea unor produse curate si sanatoase isi cumpara de fapt biletul pentru o viata sanatoasa si batranete linistita.

Etichete: legume bio eco oranice

Lasa un comentariu