Informatii utile

O noua planta revolutionara introdusa in premiera in Romania de catre Biodumbrava – Red Mustard!

O noua planta revolutionara introdusa in premiera in Romania de catre Biodumbrava – Red Mustard!

biodumbrava 17.02.2019 0
Red Mustard face parte din categoria superalimentelor fiind o sursa importanta de fibre, vitamine, minerale si fitonutienti esentiali dezvoltarii organismului uman.Ca multe plante verzi si Red Mustard contine antioxidanti care iti protejeaza corpul de radicalii liberi. Sunt deasemeni si o sursa foarte importanta de fibre care ajuta digestia si micsoreaza nivelul de colesterol.Din punct de vedere nutritional, acest super aliment contine:21 calorii3,2 gr proteine2,8 gr fibre2,9 gr carbohidrati0,3 gr grasimi dintre care30,8 mg acizi grasi Omega 333,6 mg acizi grasi Omega 6Vitamine:524% Vitamina K...
Citeste mai mult
Pionierat in Romania la cultura de - Mangold ecologic

Pionierat in Romania la cultura de - Mangold ecologic

biodumbrava 11.11.2017 0
Cultura de Mangold sau sfeclă elvețiană este foarte atractivă pentru micii fermieri și mai ales pentru cei care fac agricultură bio. Noua ”verzitură” este foarte apreciată de consumatorii din marile orașe, de cei care preferă un stil de viață cât mai sănătos, cu alimente neprocesate termic și multe salate. Pentru a consuma Mangold bio, acești clienți sunt dispuși să plătească, în medie, cinci lei pentru o legătură de Mangold, ceea ce transformă ușor această cultură într-una foarte profitabilă pe suprafețe mici.Marin Dumbravă este printre primii fermieri bio care cultivă Mangold la noi în țară....
Citeste mai mult
ASA CEVA SA NU MANCATI!

ASA CEVA SA NU MANCATI!

biodumbrava 27.02.2017 0
Asta-i culmea! Auziti ce se spune… ca vine primavara si ca trebuie sa detoxifiem organismul din timpul iernii! Sa renuntam noi la „cea mai buna leguma care este carnea” si sa trecem pe legume verzi de sezon cum ar fi: salata, andivele, cicoare, ceapa verde, usturoiul verde, spanacul, macrisul acestea fiind cateva legume traditionale romanesti sau mai nou: kale, mangold, rucola, tatsoi, mizuna, red mustard…etc.Dar de ce sa consum EU asa ceva! Pentru asta trebuie sa merg sa le cumpar, sa le spal si sa le pun in mancare  sau sa fac salata, suc, smoothie etc. Nu este mai bine sa stau comod pe foto...
Citeste mai mult
Legume si fructe congelate vs proaspete in lunile de iarna. Mituri desfiintate.

Legume si fructe congelate vs proaspete in lunile de iarna. Mituri desfiintate.

biodumbrava 03.02.2017 0
   De multe ori m-am intrebat de ce in lunile de iarna Hipermarketurile sunt asaltate de clienti la standurile de legume. Sunt acestea mai sanatoase decit cele produse in plin sezon si care sunt pastrate prin congelare? Raspunsul este categoric nu. Dar ce spun specialistii? Acestia afirma ca putem  apela si la varianta  legumelor si fructelor congelate aducindu-se argumente in acest sens. Mitul 1: Odata culese, legumele incep sa isi piarda din proprietati si pana la congelare ajung sa nu mai fie bune de nimicFals: Intre cules si congelare trece putin timp!    Legumele proaspat congelate au o p...
Citeste mai mult
DESPRE CLOROFILA - AVERE SI IGNORANTA

DESPRE CLOROFILA - AVERE SI IGNORANTA

biodumbrava 22.01.2017 0
Am fost tot timpul fascinat de culoarea verde cruda si stralucitoare. In cadrul fermei ecologice Biodumbrava avem majoritatea legumelor cu o astfel de culoare, ce pot fi admirate in special dimineata pe roua cand rasare soarele, sau dupa o ploaie de vara cand toata natura parca reinvie…spectacolul este fantastic. La nivelul frunzelor este o “uzina chimica” care lucreaza continuu, iar rezultatele sunt exceptionale daca acest lucru are loc in multa lumina si in special in mult soare. Acest spectacol al culorii verzi se intampla de peste 7 ani in cadrul fermei ecologice Biodumbrava. Astfel cu tim...
Citeste mai mult
Colesterolul

Colesterolul

biodumbrava 08.01.2017 0
Colesterolul face parte din clasa grasimi. A fost descoperit in anul 1932.Rolul in organism:Colesterolul este o substanta necesara bunei functionari a organismului deoarece este util in formarea membranelor celulare, a unor hormoni si a vitaminei D. Este indispensabil absorbtiei vitaminelor liposolubile A, D, E, K si intra in componenta fibrelor nervoase. Doar peste o anumita limita, colesterolul devine nociv.Cresterea colesterolului in sange duce la ateroscleroza caracterizata prin depunerea lui pe peretiii arterelor ducand la ingustarea si chiar infundarea acestora, generand astfel infart mi...
Citeste mai mult